Home » Blog 2020

15 februari 2020

Vandaag de workshop olieverf met coldwax gegeven. Heerlijke middag gehad en met drie technieken geëxperimenteerd.

11 februari 2020

De landelijke meetingdag voor schoolfotografen werd dit jaar gehouden in het atelier van de Kunststudio en de ruimtes van Sportief Hardlopen Huizen. Samen met Anita den Ouden mocht ik een creatief, actief en culinair programma verzorgen voor 30 fotografen. Het was een hele leuke ervaring en de deelnemers gaven ons terug met veel plezier terug te kijken op hun jaarlijks bedrijfsuitje. TROTS!

9 februari 2020

Vandaag was het familiedag in de Kunststudio!

Opa, oma, kinderen en kleinkinderen. Maar liefst 8 Hilgemannen hebben intuïtief geschilderd vandaag!

Verf, inkt, pasta en sjablonen en een toefje glitters!

 

2 februari 2020

Gisteren een hele geslaagde en gezellige workshop alcohol inkt painting gehad. Wat gaat de tijd snel als je dit doet! Deelnemers hebben geleerd hoe de inkt over het papier te bewegen, welke kleurencombinaties ze mooi vinden en hoe de compositie te beïnvloeden. Iedereen ging met een prachtig ingelijst (passe-partout) mee naar huis! 7 maart is de volgende workshop alcohol inkt painting. Kijk onder info workshops voor meer informatie!

29 januari 2020

Vandaag is er weer Kinder Atelier. We zullen na Mondriaan en van Gogh nu stil staan bij Karel Appel! We hebben het namelijk over kleur. Van zwart, wit en grijs zijn we nu naar de primaire kleuren gegaan. En we hebben geleerd om verschillende tinten te mengen!

28 januari 2020

Aanstaande zaterdag geef ik voor het eerst de workshop alcohol inkt painting. Ik heb er zin in! Heel verslavend om zo te spelen met kleur!. Ik ben heel benieuwd wat voor moois de deelnemers gaan maken.

21 januari 2020

Ik schilder over wat er in me leeft. Ik ben altijd blij als ik op het papier terug zie wat ik voel. Dan voel ik dat het klopt en dat geeft helderheid van binnen en van buiten.

1 januari 2020

Gelukkig nieuwjaar!!!
En hebben jullie nog goede voornemens gemaakt?

Mijn enige voornemen is meer tijd voor mezelf in mijn atelier. Hoe dit er concreet uit gaat zien.. dat is lastiger dan het lijkt. Op de video hiernaast kun je zien wat ik zo fijn vind in mijn atelier. Dan begrijp je het wel.

31 december 2019

De laatste dag van het jaar. De hele dag in het atelier geweest, samen met Paul. Wat een feest. Twee mooie schilderijen gemaakt, waar van hiernaast mijn favoriet. Ik vind cold wax geweldig. Het geeft me de mogelijkheid om olieverf transparanter te maken en meer in lagen te werken. Dat maakt het werk dieper en helderder.

27 december 2019

Vandaag kon ik al mijn nieuwe kennis uitproberen en heb ik heerlijk geëxperimenteerd in mijn atelier!

26 december 2019

Kerst is achter de rug. Het was gezellig. Ik kreeg een heel mooi Kerstcadeau: het boek over cold wax medium dat ik graag wilde. Ik heb het bestudeert en al veel geleerd!