We hebben een nieuw atelier! Paul en ik zijn dolgelukkig dat we voor de Kunststudio deze prachtige plek in hartje Baarn hebben gevonden. Het past helemaal bij ons. We zijn nu zichtbaar en vindbaar en het is een geweldige ruimte voor onze creatieve activiteiten. Kom dus snel bij ons kijken. Om een workshop of cursus te doen, of om een cadeautje voor jezelf of een ander te kopen. Want het mooie keramiek van Paul is hier ook te koop.

 

juni 2021

Jaah eindelijk af, en klaar om ingelijst te worden!

11 mei 2021

Toen ik vanmorgen het atelier binnenkwam, lagen alle drie mijn schilderijen, nat en al op de grond. De ducktape had losgelaten, kennelijk :(.

Aan de andere kant, misschien een teken van hoger hand? In ieder geval de onderste twee heb ik voor af verklaard!

10 mei 2021

Jaah! Blij met mijn bomen serie op kaart. Een vriendin van mij vroeg of ik voor haar wat schilderij als postkaart kon afdrukken. Wat een goed idee!

Nu dus ook voor jullie verkrijgbaar

2 mei 2021

Mijn lievelingsschilderij heeft een mooi plekje gekregen in de huiskamer. Met de bank en het nieuwe kleed is hij echt op zijn plek! Me happy.

 

30 april 2021

Nog een paar weken te zien bij ArtiHair in Huizen!

5 april 2021

Pasen. Nu de kinderen uit huis zijn, hebben we ook met Pasen tijd in ons atelier. Paul en ik hebben ons voorbereid op mijn expositie bij Arti Hair, die woensdag van start gaat.

Lijsten schilderen, doeken opspannen, zorgen dat ze kunnen hangen. Het is toch altijd een heel werk. 

 

Dit doek hebben we van de muur gehaald en opgespannen. Nu vind ik het nog mooier! Jammer dat je door de reflectie van het zonlicht bepaalde kleuren niet ziet. 

27 maart 2021

Als kind kwam ik vaak in het bos. Ik hou van de bomen, de geur, het ruisen, de warmte van de grond, het dwalen.

Ik vind het ontspannend om te schilderen en doe dat dan ook graag. 

14 maart 2021

Gisteren na een week vakantie weer terug in het atelier. 

Fijn om weer te schilderen. Inspiratie opgedaan in het bos en op de heide van Wekerom. Mooie omgeving!

Dit schilderij was ik al begonnen voor we weggingen. Maar toen voelde het niet af en het lukte niet om er voldoende contrast in te krijgen. Daarvoor moet ik in de stemming zijn, blijkt. Durven. Afstand nemen hielp. Toen ik terug kwam dacht ik aan de mooie groene kleuren die ik in het bos had gezien en zette in een keer de groene lijn erop en toen voelde het wel af. Misschien linksboven de groene lijn nog wat vervagen. But that's it. Op tijd stoppen is ook belangrijk. 

Met de verf die ik over had schilderde ik nog even ballonnen op een schilderij dat er nog stond. Ik voelde me feestelijk en blij om weer terug te zijn in het atelier.

9 maart 2021

En toen ging het toch nog sneeuwen, op het randje van de winter. Ik kon het niet laten, moest toch nog een keer mijn sneeuwlandschap schilderen. Zo fijn om te doen. Ik ken het schilderij inmiddels goed en houd van de opbouw van de achtergrond naar de voorgrond. Lekkere dikke lagen olieverf op de bomen.

1 maart 2021

we hebben bordjes geplaatst op de parkeerplaats, in de hoop dat jullie ons beter kunnen vinden. Het Trappenberg terrein heeft 2 ingangen. Neem de ingang van de voormalige mythylschool en volg de bordjes.

18 februari 2021

Over liefde en licht gaat het deze week. En daar is veel over te schilderen! Heerlijke warme kleuren, draaiende bewegingen, zachte effecten. Genieten hoor.

5 februari 2021

In psychoanalyse stuit je soms op een vraag die als een mokerslag binnenkomt en dan knagend aanwezig blijft. Een vraag die je niet gelijk kunt beantwoorden, die zo complex en veelomvattend is dat hij nog lang in de lucht blijft hangen. Schilderen dan maar. De vraag opnieuw stellen, en opnieuw. 

Het schilderij als schrijfblok. 

31 januari 2021

Ik deel het atelier met mijn man, Paul de Kruif. Hij is fulltime pottenbakker. Hij maakt waanzinnige mooie schalen, vazen en koffiebekers. Ook maakt hij bonsaipotten. 

Neem eens een kijkje op zijn website: www.pk-ceramics.nl

 

Ik ben natuurlijk echt een bofferd. Als de oven open gaat en er komt weer zo'n prachtige vaas uit, dan neem ik hem een tijdje mee naar huis. 

17 januari 2021

Hier zijn je mijn allereerste en twee laatste schilderijen. Psychoanalyse heeft me duidelijk meer ruimte gegeven om mijn gevoelens te onderzoeken, om het donker en onbekende te verkennen en ook de liefde en het gemak. Er is ook iets verloren gegaan. 

15 januari 2021

Ik voel me tevreden en dankbaar. Ik ben blij met dit schilderij omdat het goed weergeeft dat ik me samen en geborgen voel. Ik ging er even mee op de foto omdat je dan beter kunt zien hoe groot het is:)

3 januari 2021

De laatste dag van de Kerstvakantie al weer. Toch wel jammer. Hoewel het ook fijn is om mijn collega's weer te spreken en te horen hoe het de cliënten is vergaan die met covid besmet zijn geraakt. Wat ik altijd zo fijn vind aan de Kerstvakantie is dat er zoveel ongeplande tijd inzit. Tijd die ik zelf kan indelen. Wil ik schilderen, lezen, schrijven of gewoon uit het raam staren? Om diep in een schilderij te duiken helpt het als mijn hoofd en agenda leeg zijn. Niet een dagje waarin ook heel veel andere dingen gepland staan, maar meerdere dagen, waarin alleen schilderen op het programma staat. Ik heb dat eigenlijk alleen in de vakanties. Daarom geniet ik er ook zo van denk ik! Morgen weer aan de slag. 

Bescherming.  Acryl op canvas, 130 x 160 cm