Op 1 november 2019 vindt er een speciale editie plaats van het Kinderatelier van de Kunststudio: een Halloween griezelfeest!

 

Op verzoek van de deelnemers van het Kinderatelier, want ze zijn dol op avonturen en schilderen het allerliefst monsters.

 

Het wordt een spannende en gezellige avond, dus geef je op. Ook andere kinderen tussen 8 en 11 jaar zijn van harte welkom!

 

Het begint om 19.00 uur, verkleed komen mag. Om 21.00 uur zijn ouders welkom en dan drinken we gezamenlijk nog iets.

 

Wil je komen, neem dan contact op via app of mail: Mariette Bruinsma, 06-38434709, schrijfmariette@yahoo.com

15 september 2019

Vandaag heef Yvette haar verjaardagsfeestje gevierd in de Kunststudio! We hebben geschilderd aan de hand van een verhaal, en toen mochten ze los met glitters :) Schminken,  en ook nog patatjes! Kortom, een groot succes! Wil jij ook je kinderfeestje vieren in de Kunststudio? Neem dan contact met me op

4 augustus 2019

Ik heb nog vakantie, maar de workshops gaan al weer door!

Gisteren hebben we vlinders geschilderd! Wat een kleurrijke resultaten! De volgende workshop is 31 augustus, van 13.00 tot 17,00 uur. Doe je mee?

 

17 juli 2019

Gisteravond de workshop Vlinders gegeven.

Ik doe de verschillende stappen voor en schilder tot op zekere hoogte mee. Vandaag heb ik mijn schilderij afgemaakt. Het is geen vlinder geworden! Deelnemers waren Paula, Ingrid en Hennie, die ook bij mij op donderdagavond schilderen tijdens het inloop atelier. Ze hebben mooie schilderijen gemaakt!!

14 juli 2019

Deze week heb ik bereikbaarheidsdienst voor Amerpoort. Aan het einde van mijn weekend nog even langs het atelier gegaan om nog even te spelen en de workshop vlinders van aanstaande dinsdag voor te bereiden. Wat is het toch een fijne plek! 

30 juni 2019

Vanavond nog even fijn geschilderd in mijn atelier!

30 juni 2019

Vandaag is er weer gestipt in de Kunststudio! Onder leiding van Nina Bustin is er heerlijk gestipt. Het was gezellig en wat is het mooi geworden!

29 juni 2019

Vandaag bij Art Supplies het Gooi een workshop gemengde technieken gegeven. Sommigen hebben een Dromenvanger geschilderd, anderen een figuur zoals een boom of mensen. Het was een hele leuke dag en een hele leuke groep.

15 juni 2019

Vandaag ben ik samen met Paul naar de Hortus Botanicus in Utrecht geweest. Daar hebben ze een hele mooi vlindertuin en daar zagen we deze prachtige grote Atlanta vlinder! Die moest ik schilderen!

5 juni 2019

Ik werk met olieverf, oliepotloden en oliekrijt. Ik schilder zonder plan, vanuit wat er in me leeft. Ik werk op papier en in serie. Ik schilder voor mezelf. Ik experimenteer met kleur, vorm en gelaagdheid. Om mezelf meer tijd te geven om deze weg te onderzoeken heb ik besloten dat ik dit jaar niet mee doen met de atelierroute.

30 mei 2019

Gisteravond hebben we gestipt in de Kunststudio!

Het was gezellig; Maartje had haar vriendinnen meegenomen! En de stipschaaltjes worden alsmaar mooier!

26 mei 2019

Gister een grote groep deelnemers uit het hele land, voor de workshop Dromenvanger. Het was een super gezellige en creatieve dag! En het weer werkte ook nog mee, zodat we buiten konden lunchen!

24 mei 2019

De opkomst was klein gisteravond bij het Inloop Atelier. De gezelligheid was er niet minder om! Met Nina!

19 mei 2019

Even een paar dagen er tussen uit geweest en dan nu weer zo fijn om in mijn atelier te kunnen schilderen!

4 mei 2019

 

Jaah! Vandaag de hele dag in mijn atelier doorgebracht en lekker kunnen werken aan uitbreiding van mijn vlinder serie! Ik kreeg een boek waar deze prachtige Monarch vlinder opstond en ik wilde hem zo graag schilderen! Het is nog niet af, misschien kan ik er morgen verder aan werken.

Ik maakte een korte video, klik op de link als je benieuwd bent!

https://www.facebook.com/jetpaintingaway/videos/2073925022912785/

27 april 2019

Nieuw bij de Kunststudio: STIPPEN in het Gooi!

Ontdek hoe RUSTGEVEND en VERSLAVEND het stippen op keramiek is!

Tijdens de workshop krijg je uitleg over de techniek en materialen. We doen technieken voor, waardoor iedereen kan stippen en met door jezelf HANDGESCHILDERD keramiek naar huis gaat! Je kunt je schaaltjes meteen mee naar huis nemen. Je krijgt uitleg over hoe je ze zelf in de oven kunt afbakken.


Er zijn schaaltjes en verschillende maten en soorten beschikbaar. Natuurlijk is er ook koffie en thee met iets lekkers!


Deze workshop wordt gegeven op de volgende woensdagavonden: 15 mei, 29 mei, 12 juni, 26 juni van 19.30 tot 22.00 uur, en op de volgende zondagen: 19 mei, 16 juni, 30 juni, van 13.30 uur tot 16.00 uur 

Locatie: Trappenberg, Crailosseweg 116, Huizen

De workshop duurt 2,5 uur en is inclusief materiaal, gebruik van gereedschappen, koffie, thee en iets lekkers. Kosten: 29,95 euro

Geef je op door een mail te sturen naar schrijfmariette@yahoo.com, of een appje naar: 06-38434709.

Kijk voor meer informatie op www.jetpaintingaway.nl/infoworkshops of www.dekunststudio.nl

 

23 april 2019

Nog even nagenieten van de geweldige dag gisteren in de tuin van de Trappenberg! Meer dan 100 eieren zijn er beschilderd en geglitterd onder leiding van de Kunststudio! Iedereen zag er prachtig uit; er waren tijgers en eenhoorns en spidermans en batmans! Er werden eieren gezocht, maar helaas waren die wel een klein beetje gesmolten! Topdag!

 

21 april 2019

VROLIJK PASEN!!!

Ik hoop dat jullie een gezellige dag hebben met familie en vrienden. Aan het weer zal het niet liggen!

En zoeken jullie nog iets te doen voor morgen?

In de tuin van de Trappenberg in Huizen hebben we met elkaar een Paas evenement georganiseerd! Je kunt eieren zoeken en bij de Kunststudio komen schilderen. Maar er is ook een stormbaan en er worden allerlei actieve spelletjes georganiseerd! Je kunt je laten schminken en nog veel meer!

Intree is 5 euro, daarna is het meeste gratis.

 

6 april 2019

Wat was het gezellig vanmiddag in de Kunststudio! We hebben ge-art-journalt (ik weet het, dat is geen woord..). Maar toch, de deelnemers kregen allemaal hun art journal en nadat we de eerste pagina's met gesso hadden ingesmeerd zijn we gaan spelen met inkt, stempels, collage en stiften. De deelnemers vonden het fijn dat ze al het materiaal konden uitproberen en leren kennen. Vooral de stempels waren favoriet. En Herma komt voortaan ook  af en toe op donderdagavond gezellig art-journalen tijdens het inloopatelier!

6 april 2019

Gister op de Gooise Academie hadden we de leukste les van het jaar! Kliederen met verf! Aan de hand van opdrachten van onze docent John Konijn mochten we spelen met verf en daar houd ik zo van!

29 maart 2019

Vandaag op de Gooise Academie verder gewerkt aan mijn berglandschap. Lekker opgeschoten en dat is maar goed ook, want volgende week moeten we onze bergen inleveren voor de open dag. 

23 maart 2019

Voor mijn serie over vlinders heb ik alweer een nieuwe achtergrond klaar. Morgen mag ik weer! Wel eerst even de belastingen doen :((

23 maart 2019

Afgelopen vrijdag op de Gooise Academie eindelijk begonnen aan mijn berglandschap. Af en toe komen er mede cursisten even kijken en dan lachen ze meewarig als ze naar mijn werk kijken: jij ook altijd met je mystieke sfeer en aparte kleuren! Ik kies gewoon waar ik zin in heb en wat ik mooi vind. Ik probeer niet waarheidsgetrouw een landschap weer te geven (daar ben ik helemaal niet goed in) maar ik geef iets weer over mijn innerlijke landschap en stemming. Dat geeft mij plezier in schilderen!

19 maart 2019

In mijn psychoanalyse gaat het over vlinders. Over hoe kwetsbaar ze zijn en ook natuurlijk ook over hun bijzondere transformatie.Veilig in de cocon en als de transformatie is voltooid kunnen ze niet meer terug. In het schilderen ging ik terug naar het intuïtieve proces waarin spelen met verf centraal staat. Dat geeft ruimte en plezier. Beiden was ik een beetje kwijtgeraakt. Ik kan niet wachten om mijn volgende schilderij over vlinders te maken.

17 maart 2019

Gisteren weer een Workshop Dromenvanger gedaan. Gezellige groep, heerlijk geschilderd hebben ze. Deelnemers gaven terug dat het een fijne lichte en grote ruimte is! We konden zelfs werken op doeken van 50 x 50 cm!

5 maart 2019

Ziek op de bank. Gelukkig gaat het al weer veel beter. Helaas moest de workshop Art Journaling van afgelopen zaterdag verzet worden. 

 

Ondertussen heeft mijn man een partij onbeschilderde keramiek op de kop getikt! Die vragen om een likje verf! Nou glazuur dan. En dan afbakken op meer dan 1000 graden! Dan heb je je eigen theepot of ander servies! Leuke cadeautjes ook!

Vind je dat ook leuk om te doen? Misschien samen met je vriendinnen een theepot beschilderen? Of samen met mij? Laat het me weten! Ik ben aan het broeden. 

27 februari 2019

Het tweede Kinder Atelier was vandaag en we hebben portret geschilderd! Knap hoor. Merel, Fransje, Belle en Nina hebben geleerd hoe ze de ogen, neus en mond verdelen over het gezicht, hoe je ogen, neus en mond tekent en het haar natuurlijk! Kijk maar hoe mooi het is geworden!

11 februari 2019

Vanaf 20 februari 2019 kunnen kinderen van 8-14 jaar elke woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur komen schilderen in het inloopatelier op de Trappenberg! 

9 februari 2019

De workshop Dromenvanger in de Kunststudio was een kleurrijke gebeurtenis vandaag!

Iedereen heeft kennis gemaakt met de verschillende technieken en ik ben zo trots op hoe mooi het is geworden!

Doe je ook mee? 16 maart is de volgende!

8 februari 2019

Jaah, vanmorgen heb ik het huurcontract voor het tweede atelier van de Kunststudio getekend!

Met blijheid en opgewekte spanning. Wat zal dit ons gaan brengen? Een grotere ruimte om vrijer te kunnen werken. Geen open haard, maar een gymzaalachtig lokaal. Ruimte om te spelen dus!

6 februari 2019

De Kunststudio krijgt een tweede locatie! We zijn blij en trots dat we vanaf volgende week ook beschikken over een atelier @Trappenberg te Huizen. Hier zullen we ook workshops gaan geven! #nogmeerruimte #atelier #creative #dekunststudio 

#detrappenberg

3 februari 2019

Trots! Ik mocht in museum Singer in Laren op de foto met mijn versie van het schilderij van Marlene Dumas met het echte schilderij!!

#hetgeheimvandemeester

 

 

 

26 januari 2019

Gisteren heb ik op de Gooise Academie de laatste hand gelegd aan mijn interpretatie van dit schilderij van Marlene Dumas.

Nadat ik het onlangs gezien had in het Singer Laren wist ik dat ik de geheimen van dit schilderij wilde ontdekken.

In drie lessen hebben we onderzocht hoe zij dit schilderij gemaakt heeft. Om tenslotte een eigen accent toe te voegen. Ik heb er van genoten en ook veel van geleerd. Zo heb ik bijvoorbeeld ontdekt dat Marlene Dumas in deze vroege periode heel nat werkte, haar olieverf dus verdunde en transparanter maakte. Ik heb geleerd om vrijer te schilderen en ben verliefd geraakt op de kleurstelling van het schilderij. Ik heb zelf op papier gewerkt en veel kleiner dan het origineel, maar ik ben blij met het resultaat. Ik zou er graag mee op de foto gaan in het Singer, naast het echte werk! Mijn docent John Konijn vond een aantal keuzes die ik heb gemaakt in de kleur van het gezicht en de achtergrond mooier dan in het origineel, maar het origineel vind ik zelf overweldigend mooi en ik ben dankbaar voor deze geweldige oefening.

13 januari 2018

Het is zover, de Kunststudio is geopend! Het was een geweldig feest en er zijn zoveel mensen geweest! Super leuk. Bedankt allemaal voor jullie komst en de lieve kaartjes, cadeautjes en bloemen. Echt te gek. We zijn van start en hebben onwijs veel zin om samen met jullie te gaan schilderen. Let's go!

12 januari 2019

Vanmiddag heerlijk geschilderd in ons atelier. Ze krijgt steeds meer vorm, deze dame die zich aan het water heeft overgeven. Ik schilder haar vanwege mijn verandering van perspectief, nu ik in psychoanalyse ben. Op de bank gebruik je andere zintuigen heb ik gemerkt en komen beelden makkelijker boven.

En natuurlijk staat het water ook voor het onbewuste, dat zich vanzelf aandient als je je er aan overgeeft. Ze is nog lang niet af, maar wat een plezier om er aan te werken!

9 januari 2018

Merel en ik zijn in voorbereiding voor de opening van onze kunststudio aanstaande zondag.

Kom je meevieren?

Ook als je nog meer info wilt over de workshops ben je van harte welkom. Inschrijven kan ter plekke. 

29 december 2018

De kerstvakantie is voor mij de laatste jaren een tjd om te terug te trekken in mijn atelier om te schilderen. Gister was het vrijdag en dan ga ik in de middag altijd naar de Gooise Academie. Maar vanwege de vakantie was er geen les. Dus in mijn atelier doorgewerkt aan dit schilderij, met in gedachten de aanwijzingen van mijn docent, John Konijn.

 

26 december 2018

Tijden de feestdagen kan ik me wel eens verdrietig en alleen voelen, ook al ben ik omringd door degene waar ik het meest van houd. Het helpt dan om een momentje voor mezelf te zoeken en te schilderen in mijn #artjournal. Gun jij jezelf ook zo'n #thuiskommoment? Op 2 febr 2019 geef ik in de @kunststudio een #workshop #artJournaling voor beginners. Maak een plek voor jezelf! Meer info: www.jetpaintingaway.nl en straks www.kunststudio.nl

ACTIE: Vanwege de holiday spirit krijg je dit keer je artjournal gratis!

21 december 2018

Jaaah, vandaag maken we het bekend:

De kunststudio gaat van start! Kom je schilderen? Art journaling, acrylic pouring, intuitief schilderen op muziek, en op woensdag en donderdagavonden inloopatelier. En dat allemaal in ons nieuwe atelier in Blaricum!

10 december 2018

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar voor wie het nog niet gezien heeft hier ook nog een bericht op Jetpaintingaway:
Sinds gisteren delen Merel Feenstra en ik het atelier met Rineke Wartena. We zijn ontzettend blij en hopen hier lekker te kunnen gaan schilderen, alleen, samen en met jullie. Binnenkort meer informatie over workshops en inloopatelier op donderdagavond.
— met Merel Feenstra.

8 december 2018

Sinds 1 oktober stonden mijn verfspullen op zolder. Binnenkort kan ik ze weer uitpakken! Merel Feenstra en ik hebben nieuws! Morgen meer! #atelier #kunststudio

1 december 2018

Op het gebied van een nieuw atelier zijn ontwikkelingen! Meer informatie volgt!!

Ook ben ik nieuwe workshops aan het inplannen. Voor data kijk op info workshops!

 

25 november 2018

De popup gallery Balricumse kunst raakt je! was een groot succes! Met dank aan Angelique, Yvonne en Soraya die alles tot in de puntjes geregeld hadden. En ik vond het super leuk om mee te mogen doen.

15 nov 2018

Ik heb een workshop bomen met olieverf gegeven bij ArtSupplies het Gooi op 15 november. Met 7 deelnemers was het een drukke en gezellige dag met mooie resultaten. De meeste hadden nog nooit (met olieverf) geschilderd , dus dat is extra bijzonder.

 

 

11 november 2018

Gisteren heb ik voor de Volksuniversiteit het Gooi een workshop Dromenvanger schilderen gegeven. Het was een super leuke dag. Er is hard gewerkt en ik vind het altijd verrassend hoe mooi en verschillend de dromenvagers worden!

20 oktober 2018

Vandaag kwam Dirk Hakze hoogst persoonlijk mijn schilderij dat ik gemaakt heb tijdens The Colorfield Performance terug brengen. We hebben het gelijk opgehangen, en het is indrukwekkend mooi.

19 oktober 2018

Vandaag was een hele leuk les op de Gooise Academie:

Je moest een gebouw kiezen dat betekenis voor je heeft en dat gebouw schilderen en dan bewust kiezen welk perspectief, uitsnede, kleurgebruik, etc. Ik koos voor ons oude boshuis. Helaas was ik mijn tube wit vergeten, maar dat leidde ook weer tot leuk en onverwacht kleurgebruik. Deze les was bedoeld om te schetsen, volgende les gaan we het schilderij schilderen.

14 oktober 2018

Afgelopen vrijdag was de tentoonstelling van het project the making of kunst, in samenwerking met de Gemeente Blaricum en de Bernardusschool. De wethouder kwam de tentoonstelling openen en de kinderen van groep 7 en 8 waren terecht trots op hun prachtige tijdlijn.

7 oktober 2018

Afgelopen vrijdag heb ik op de Gooise Academie voor het eerst in mijn leven een mannelijk model getekend. Wat was het weer moeilijk. Maar gelukkig ging het iets beter dan vorige week.

2 oktober 2018

Dankbaar kijk ik terug om een hele mooie atelierroute!

Dank aan iedereen die is geweest!

Dank voor de belangstelling, de mooie gesprekken en de cadeautjes!

Dank Petra Bruinsma voor je aanwezigheid en ondersteuning de eerste dag!

Dank Leonie en Bart van Midden voor de broodjes en het lekkers!

Dank Merel Feenstra voor het gezamenlijk exposeren!

Dank Paul de Kruif voor je onvoorwaardelijke steun!

Dank Peter en Deirdre dat dit afgelopen anderhalf jaar mijn atelier mocht zijn!

 

 

 

28 september 2018

Dit weekend is de atelierroute! Komen jullie gezellig langs? Leonie van Midden is al weer hard aan het bakken, de bloemen zijn besteld, de glazen gewassen, de koffie staat klaar!!! Ik exposeer samen met Merel Feenstra!

 

27 september 2018

Vanavond is de aller-, allerlaatste les van 2018 in mijn atelier. Hoe jammer! We hebben nu zo'n geweldige groep. Maar ik beloof: ik ga snel op zoek naar een andere plek!

In 2020 hoop ik weer terug te keren boven het verbouwde theater. Wie er nog een (tijdelijke) plek voor mij weet: graag!

 

Het was een gezellige drukte in mijn atelier afgelopen woensdag. Wethouder Liesbeth Boersen opende het kunstproject The making of kunst. De leerlingen van groep 8 van KBS Bernardusschool schilderde als echt kunstenaars in mijn atelier. Ze schilderde verhalen uit de canon van de geschiedenis. De watersnoodramp bijvoorbeeld, of het kinderwetje van van Houten. Op 12 oktober kun je de schilderijen bewonderen op de tentoonstelling. Meer informatie hierover volgt.

Mijn atelier is klaar voor de atelierroute. Nog drie weken! Komen jullie langs, 29 en 30 september, van 11.00 tot 17.00 uur? De koffie staat klaar!

Dan kun je kijken wat ik heb geschilderd op de Gooise Academie en nav online lessen Studio Journey van Nancy Hillis.

Ik vind het echt leuk als je komt!

 

Laatste kans ook om mijn atelier te zien! Per 1 oktober moet ik er uit, helaas. De verbouwing gaat nu toch echt beginnen. Maar ik ben dankbaar voor de mooie tijd die ik er heb gehad en de mooie schilderijen die ik er heb gemaakt en de workshops die ik er heb gegeven!

Deze week heb ik samen met juf Geertrui en juf Judith van de Bernardusschool in Blaricum de leerlingen van groep 7 en 8 voorbereid op de kunstlessen die we volgende week gaan doen in mijn atelier.

Een initiatief van de Gemeente Blaricum, kunststad 2018! Het thema is verleden tot heden, dus we gaan de verhalen uit de canon van de geschiedenis schilderen!

De kinderen hebben allemaal een verhaal uit de canon gekozen en schilderen hier een beeld bij. Op doek, als echte kunstenaars! In oktober gaan we alle schilderijen tentoonstellen, dan zie je geschiedenis van Nederland, het verleden tot nu.

4 augustus 2018

Vandaag heb ik meegedaan met de Colorfield Performance in Sloten Friesland! Meer dan 400 kunstenaars schilderen ieder een doek van 120 x 120 cm en samen vormen deze een groot kunstwerk.

Mijn schilderij is nog tot 1 oktober te zien in Sloten, Friesland. Verkoop via Dirk Hakze, ter plekke

25 juli 2018

Vandaag heb ik mijn nieuwe bomenschilderij ingelijst. Ik ben er zo tevreden over. Dat smaakt naar meer :)

 

25 juli 2018

Afgelopen weekend heb ik bij Art Supplies het Gooi weer een workshop gegeven. Dit keer bomen schilderen met olieverf. De achtergrond is met acryl, omdat het anders te lang moet drogen. Het was een super leuke dag en er zijn mooie bomen geschilderd!

15 juli 2018

Vandaag de hele dag in mijn atelier aan mijn eigen schilderijen kunnen werken. Lekker! Wat is dat toch een feest, muziekje aan en schilderen maar! Ik kan er weer tegen aan deze week.

14 juli 2018

De workshop Dromenvanger van vandaag was zonnig en gezellig. We hebben lekker geschilderd!

8 juli 2018

Gisteren waren Evelien en Mary in mijn atelier om een Madonna met kind te schilderen. We hebben gezellig gekletst, maar ook hard gewerkt. Omdat we twee gezichten deden (en natuurlijk te veel kletsten) is het niet helemaal af gekomen, maar ver genoeg om thuis af te maken. Ze waren blij met de dag: "Ik zou elke week wel bij je willen schilderen!" :) Ik vind het een goed idee. Jammer dat ze helemaal in Krommenie wonen.

1 juli 2018

Van het weekend heb ik voorlopig voor de laatste keer bij Art Supplies Het Gooi de workshop Dromenvanger gegeven. Op 14 juli geef ik hem nog een keer in mijn eigen atelier. Er is nog 1 plekje vrij. Geef je dus snel op als je mee wilt doen!

NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

Vanaf 18 juli start er een nieuwe schildergroep. De eerste les is op woensdag 18 juli, in de weken erna gaan we op donderdagavond verder, van half 8 tot half 10 s avonds.

Neem je eigen materiaal mee. Er zijn er een aantal die intuitief willen schilderen. Zij nemen een doek van 1 x 1m mee, met diepe randen.

Ik zorg voor koffie en thee en ben aanwezig om je in je proces te begeleiden.

Kosten: 15 euro per avond.

 

 

 

 

5 juni 2018

Vanmorgen was ik al voor negen uur in mijn atelier. Ik heb hard gewerkt om dit schilderij af te krijgen, zodat ik de foto kan mailen voor de folder van de atelierroute. Ik ben tevreden, vind het mooi geworden. Ik hoop jullie ook!

4 juni 2018

Vanavond was de laatste les op de Gooise academie. Jammer. Lekker kleuren gemengd en geschilderd. In september ga ik zeker weer verder. Al zo veel geleerd van John Konijn. Morgen ga ik dit schilderij afmaken omdat ik overweeg om het in te zenden voor de atelierroute dit jaar. Onthouden: laatste weekend van september!

29 mei 2018

Van het weekend heb ik toch zo'n leuke workdhop gegeven; olieverf voor beginners. We hebben bomen geschilderd!

Het was zo'n leuke dag, ook al was het bloedheet in het atelier. Gelukkig hadden we ijswater!

We hebben hard gewerkt, het schilderij in stappen opgebouwd.  Zien jullie hoe mooi de resultaten zijn? Trots!

24 mei 2018

Vanavond was de tweede les intuitief schilderen. De schilderijen krijgen steeds meer diepgang. We hebben aan contrast gewerkt. Kleur, textuur, vorm.

De schilderijen worden al heel erg mooi! Volgende week verder.

 

18 mei 2018

Paula vroeg mij of ze me wilde leren hoe ik dat grote groen/blauwe schilderij heb geschilderd. Ik zei: Ik kan je de stappen leren van het proces, maar ik kan niet garanderen wat er bij jou uit zal komen. De kunst van het intuitieve schilderen is los te gaan, lagen op te bouwen, van grote naar kleine bewegingen en aansluiten bij wat je onderweg tegen komt. Er deden nog een aantal mensen mee met de eerste les en het was een geweldige ervaring! Zo gaaf met om z'n allen op zo'n groot doek te werken! Ben benieuwd hoe het volgende week verder gaat!

2 mei 2018

Mijn man maakt gitaren. Basgitaren om precies te zijn. Kijk maar eens op pk.original.bassguitars op instagram! Hij vroeg mij een gitaar voor hem te beschilderen. Ik ging aan de slag, maar vond het niet mooi (foto onder). Dus heeft hij alles er weer afgeschuurd en daarna heb ik verf gegoten. Dit is wel mooi geworden.

29 april 2019

Vriendinnen van de middelbare school. Soms zie je ze een tijdje niet. Maar als je weer bij elkaar bent is het alsof de tijd stil heeft gestaan. Gesprekken gaan verder waar ze gebleven waren, herinneringen worden opgehaald. Even lekker lachen. En schilderen natuurlijk, in mijn atelier!

26 april 2018

Ik ben tevreden. Ik wilde dit schilderij van Degas graag naschilderen, omdat ik het zo mooi vind en om te ontdekken hoe hij het geschilderd heeft. Ik heb nu nog meer respect voor zijn vakmanschap! Maar ik ben ook tevreden met mijn eigen resultaat. Ik heb er veel van geleerd en ik vond het heel erg leuk om te doen.

15 april 2018

Vandaag de derde laag olieverf opgebracht. Ze begint al wat van de juiste vorm, licht en schaduw en kleur te krijgen. Er is in ieder geval nog 1, misschien wel twee lagen nodig.

Ik vind het leuk om te doen, heb alleen tijd nodig om er aan te kunnen werken.

Vandaag was ook de open dag op de Gooise Academie. Leuk om mijn schilderij tussen alle anderen te zien hangen. En ook heel leuk om te zien wat anderen in andere lessen hebben geschilderd. Geinspireerd ging ik weer naar huis.

9 april 2018

Vanavond hadden we weer les op de Gooise Acedemie. Lekker geschilderd! Een beginnetje gemaakt met dit schilderij, waar ik me al twee weken op verheugd had om mee te beginnen. Woensdag verder met de volgende laag!

8 april 2018

Gisteren een ontzettend leuke workshop gedaan met deze twee zussen. Op speciaal verzoek hebben we een Roodkapje geschilderd. Met het sprookjesbos als achtergrond natuurlijk! Ondanks weinig schilderervaring hebben ze veel plezier gehad; " ik dacht van te voren dat wordt lastig maar met deze technieken heb ik echt plezier gehad en een prachtig resultaat!" Om de stappen voor te doen heb ik mee geschilderd en dat maakt de workshop voor mij ook altijd extra leuk. Hieronder mijn sprookjesbos!

3 april 2018

Mijn bomen schilderij is thuis! Hij hangt boven de bank en hij is zo ongelooflijk mooi! Licht en warm en zoveel om naar te kijken! De structuur van de bomen, de kleuren, de voor- en de achtergrond. Wauwie!

27 maart 2018

Vandaag was ik in mijn atelier en wilde een eerste schets maken van een rug, nav een foto die ik heb gekozen. Dit is de nieuwe opdracht voor de Gooise Academie.
Maar ik was zo lekker bezig en ik dacht aan die licht donker oefeningen die we gedaan hebben met het model.
Tussendoor hoorde ik mijn docent steeds in mijn hoofd: afstand nemen! Dat hielp echt.
Nu kun je er vast van alles over opmerken, over de verhoudingen, het ontbreken van de hand en de kleuren, maar als je gewoon even kijkt naar dit als een licht-donker oefening... geslaagd toch?
Ik ben er in ieder geval blij mee. Voor ik op les ging bij John Konijn kon ik me niet voorstellen dat ik zoiets zou kunnen schilderen. Bedankt dus John, voor je input, je eerlijkheid en je enthousiasme.

24 maart 2018

Vandaag een workshop Gezichtje gegeven bij Artsupplies het Gooi. Het was een mooie dag en we hebben hard gewerkt. De gezichtjes zijn heel mooi geworden en iedereen had veel plezier in het uitproberen van nieuwe technieken.

 

21 maart 2018

Je verjaardag vieren door samen met je vriendinnen te komen schilderen in mijn atelier. Dat is een goed idee! Deze deelnemers hebben een hele gezellige middag gehad en gingen met een mooi schilderij naar huis.

Jammer dat de les voorbij was vanavond. Ik had nog wel even door willen schilderen. Het licht nog lichter maken bijvoorbeeld, of meer details en betere overgangen maken. Maar toch niet ontevreden. Het hoofd mocht niet op de foto van mijn docent. Verder is het een heel mooi schilderij zei hij :)

17 maart 2018

De workshop Dromenvanger schilderen was weer een succes vandaag. Twee deelnemers die voor de tweede keer kwamen. Iedereen heeft lekker gekliederd. We hebben verf "gegoten" en dat geeft toch zo'n prachtig effect. Iedereen ging tevreden naar huis!

16 Maart 2018

Morgen weer een workshop Dromenvanger schilderen!

De doeken liggen klaar en ik heb er zin in. Hopelijk wordt het weer een gezellige en creatieve dag.

 

13 maart 2018

Gisteravond wilde het niet zo lukken op de Gooise acedemie.  Mijn hoofd was denk ik te vol van mijn verkoudheid en de indrukken van de beleidsdag met collega gedragsdeskundigen en managers van Amerpoort. Dan snel naar huis, in de file, boodschappen doen, koken en door naar les. Niet ideaal om rustig te kunnen kijken en om met zelfvertrouwen de kleuren op te zetten. En dat terwijl we zo'n mooi zwanger model hadden. Volgende week (hopelijk) beter.

11 maart 2018

Gisteren weer een leuke workshop Madonna gehad. Hard gewerkt en prachtig resultaat. De deelnemers vonden het vooral leuk om de verschillende materialen en technieken te leren kennen. Hoe schilder je ogen? Hoe gebruik je aquarelpotloden in combinatie met oliekrijt?

9 maart 2018

Mijn grote bomen schilderij is bijna klaar.

Het is 120 x 120 cm en geschilderd met olieverf.

 

5 maart 2018

Vandaag de hele dag ziek op de bank gelegen, maar vanavond toch naar schilderles bij de Gooise academie gegaan.

We hadden een model en dat was voor mij pas de tweede keer. Deze oefening kent twee uitdagingen: allereerst de verhoudingen goed neerzetten (daar heb ik nog wat hulp bij nodig) en daarna de kleuren opzetten in licht en donker.

Oh ja en de tijd is beperkt: 5 minuten voor de korte standen en 20 minuten voor de lange standen.

4 maart 2014

Soms gebeurd het dat deelnemers van een workshop in mijn atelier zijn en vallen voor een schilderij. Bij Ellen was dit ook het geval. Ze zag het en was meteen nieuwsgierig hoe het is gemaakt. Samen hebben we tijdens de workshop Dromenvanger de technieken uitgeprobeerd. Hierdoor had ze een matching Dromenvanger en nam ze beiden schilderijen mee naar huis. Ellen heel veel plezier van je prachtige schilderijen. Ik hoop dat ze mooi staan naast de open haard!

 

3 maart 2018

Vandaag weer een workshop Dromenvanger gegeven. Een gezellige dag, waarin lekker is gekliederd. Iedereen ging met een prachtige dromenvanger naar huis!

 

25 februari 2018

Drie dagen vrij geweest. Twee dagen gewerkt aan het grote bomen schilderij. Een dag samen geschilderd en een Juliette Crane uil geschilderd voor iemand. En nu weer aan de slag bij Amerpoort.

19 februari 2018

Dit is mijn docent op de Gooise academie, John Konijn.

Hier legt hij uit hoe de kleurencirkel werkt en doet hij voor hoe hij met met paletmessen werkt.

Daarna mijn portret afgemaakt.

Mijn schilderijen hangen weer bij Arti Hair in Huizen!

Pff, wat is dat moeilijk! Met olieverf de kleuren van het gezicht weergeven. Ik blijf proberen, steeds iets meer vorm, steeds meer onderscheid in de kleuren..

 

Ik ga proberen mijn bomenschilderij over te zetten naar het grote doek. De achtergrond staat erop, nu eerst goed drogen voor de volgende laag er op kan.

6 februari 2018

Gisteravond weer naar de Gooise academie geweest.

Uitleg gekregen over hoe kleuren naast elkaar beinvloedden. Daarna aan mijn nieuwe portret gewerkt.

Voor het eerst met olieverf. Het papier dat ik had meegenomen zoog te de verf te veel op, dus volgende keer begin ik op doek. Maar eerst dit portret afmaken, want het is een leuke oefening.

5 februari 2018

Soms heb je zin in wit en soms heb je zin in kleur..

Gisteravond nog even aan mijn tweede grote doek gewerkt.

Ik denk niet dat het op tijd af is om mee te gaan naar de expositie bij Arti Hair, die ik vanaf half februari heb gepland.

31 januari 2018

Maandagavond heb ik geoefend met portret tekenen op de Gooise academie. Veel geleerd over opbouw van de schedel en kleuren mengen. Vandaag olieverf gekocht om nog beter te kunnen mengen en blenden. Volgende week opnieuw proberen!

 

29 januari 2018

Ik ben echt superblij dat dit schilderij een plekje heeft gevonden in Zaandam! En een beetje trots ook natuurlijk. Wat het is toch bijzonder als iemand zo voor je schilderij valt. Ik hoop dat ze er nog lang van genieten!

27 januari 2018

Ze dachten van zichzelf dat ze niet creatief zijn, dat het niet zou lukken. Maar gaandeweg groeide het vertrouwen. Ze lieten de verf en inkt en pasta hun werk doen, glitters er op en kijk nou toch eens!

Een heerlijke workshop vandaag!

23 januari 2018

Gisteravond mijn sneeuwlandschap kunnen afmaken.

Ik ben tevreden en vond het leuk om er aan te werken. Mijn docent John Konijn nodigt uit om vrij te schilderen, kleuren te mengen en los te gaan. Heel inspirend. Nog een paar weken dit thema. Eens kijken wat het volgende sneeuwlandschap wordt. Iets met bomen, want ik vond het super leuk om de berkenbomen te tekenen. I want more!

20 januari 2018

Op de Gooise academie hebben we een nieuw thema. Sneeuwlandschap. Ik ben vast begonnen en heb de eerte opzet gemaakt. Misschien kan ik deze maandag in de les afmaken. Ik kan niet wachten!

 

19 januari 2018

Mijn man maakt basgitaren. Hij heeft er al verschillende gemaakt en ze zijn prachtig. Nu heeft hij gevraagd of ik er een wil schilderen. Hij vindt de kleuren die ik op mijn laatste schilderij heb gebruikt zo mooi, dat wil hij ook op zijn basgitaar!

Het begin was even lastig, hoe beschilder je zo'n mooi instrument? Maar nu begint het toch te komen. Morgen maar even samen in het atelier kijken of ik op de goede weg zit!

17 januari 2018

Hij is af! Nu alleen nog een naam. Op facebook en instagram komen mooie suggesties binnen: belofte, verwondering, schemering, sunrise, dubbel leven, nature of gold.

Iedereen bedankt voor het meedenken!

Ik ga er nog even op kauwen.

 

 

 

14 januari 2018

Ik wilde een logo. Op facebook zag ik een advertentie van ING. Als je een zakelijke rekening bij hen opende, zou een ontwerpstudio een logo voor je maken. Dus ik naar de bank. Kreeg ik een logo thuisgestuurd... Vreselijk.

Nu ben ik getrouwd met Paul en hij is ontwerper.

Zal ik een logo voor je maken vroeg hij. En dat heeft hij gedaan. En ik vind hem zo mooi!! Helmaal zoals ik het bedacht had. Super man! 

13 januari 2018

Vandaag een workshop Dromevanger schilderen gegeven bij Art Supplies het Gooi. Helaas hadden zich twee deelnemers afgemeld, dus hadden we een klein groepje. Ingrid en ik besloten om mee te schilderen, samen aan een dromenvanger te werken. Het was een gezellige dag!

10 januari 2018

Vandaag weer een hele dag in mijn atelier. Ik ga mijn grote schilderij (hier rechts) afmaken en heel lief vragen of iemand hem bij mij thuis wil brengen. Het lijkt me mooi boven de eettafel. Daarna ga ik verder met mijn tweede grote schilderij en natuurlijk oefenen voor mijn les op de Gooise academie.

Maar de dag begint met het aangeven van de BTW, want dat moet ook gebeuren.

9 januari 2018

Waaah gisteren was een spannende dag! Ik had mijn eerste les op de Gooise academie. Mijn leraar is John Konijn. Ik heb al veel geleerd. Leren kijken en tekenen is naast het mengen van kleuren mijn grootste doel. Wat is het moeilijk om goed te kijken! Maar goed, daarom ging ik op les, om het te leren. Dus ego opzij, en gewoon onderaan beginnen en stap voor stap leren. Ik ben blij dat ik de moed heb gevonden om mezelf dit te gunnen.

8 januari 2018

Afgelopen weekend een hele leuke en creatieve workshop gehad; schilder een Buddha. De eerste keer dat we een achtergrond hebben gemaakt door verf te gieten. Dat geeft zo'n mooi kleur effect. Eigenlijk is het al een schilderij op zich!

 

3 januari 2017

Vandaag een geweldige dag in mijn atelier gehad. De hele dag kunnen schilderen en experimenteren. Hoewel het schilderij nog niet af is, ben ik al tevreden over de richting.

1 januari 2018

In de overgang naar het nieuwe jaar, had ik gisteren een hele dag in mijn atelier :)

Ik werk op twee grote doeken en had een geweldige dag waarin ik heb kunnen experimenteren met nieuwe technieken.

In Studio Journey volg ik online lessen om vrij te werken, zonder plan, met wat zich aandient, met wat geuit wil worden. Durf lelijk te zijn is een van de motto's en dat geeft me veel vrijheid.  Spannend op zo'n groot doek, maar ook bevrijdend en heldhaftig.

 

1 januari 2018!

Gelukkig nieuwjaar!!

Ik wens jullie allemaal een creatief jaar toe. Waarin er ruimte is voor zowel eigenheid als samen zijn.

Ik hoop op een jaar waarin ik mezelf verder kan ontwikkelen op het gebied van schilderen en in persoonlijke groei. Voor mij zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Misschien ga ik op schilderles. Hoe gaat het verder met mijn atelier? Tot hoe lang zal in deze prachtige ruimte kunnen blijven? Wat komt erna?

Verder hoop ik op een mooi evenwicht tussen familie-werk-schilderen-workshops geven.

En op mooie nieuwe schilderijen natuurlijk!

En natuurlijk hoop ik dat 2018 ook voor jullie een goed jaar wordt!

 

 

17 december 2017

Vanmiddag mijn eigen Madonna afgeschilderd.

Het was een lekker rotzooitje in mijn studio, dus ook nog even opgeruimd. Morgen  kan ik weer fris beginnen!

16 december 2017

Vandaag maar 1 aanmelding voor de workshop Madonna. Stiekem is dat wel heerlijk; de hele dag samen geschilderd met Alexandra Buschman. Alex schildert zelf ook, maar had nog nooit met oliekrijt gewerkt. Ze is er net zo verliefd op als ik nu!

13 december 2017

Na een inspirerend congres over onvrijwillige zorg ben ik 's avonds nog even naar mijn atelier gegaan. Op vier papieren vellen gewerkt aan mijn opdracht voor studio journey. Heerlijk!

10 december 2017

Dit weekend weer lekker een workshop in mijn eigen atelier.

Gezellige en creatieve groep. Iedereen enthousiast over de kennismaking met de verschillende materialen. "Dit is echt anders, en heel leuk!" "Heerlijk ontspannend" Positieve reacties dus!  Voor het eerst was er iemand die met zwarte lijnen wilde werken. Ik vind het ook heel mooi geworden, kijk maar:

 

2 december 2017

Vandaag een gezellige workshop Dromenvanger gegeven bij Art Supplies het Gooi. Altijd leuk om samen met Ingrid Vial iedereen een mooie dag te bezorgen. Het is altijd druk in de winkel. Er is hard gewerkt en de resultaten mogen er weer zijn!

25 november 2017

Dat was een heerlijke workshop vandaag. 7 Deelnemers, die in het diepe sprongen. Hier zie je de resultaten voor de lunch en de dromenvangers die af zijn. Wat een geweldige resultaten! Morgen weer een workshop, ik ben benieuwd!

23 november 2017

Tussen het geven van de workshops door probeer ik ook aandacht te hebben voor mijn eigen ontwikkeling als kunstenaar. Ik blijf experimenteren met nieuwe technieken. Op zoek naar middelen om mijn gevoelens uit te drukken.

Wat is mijn eigen handschrift? Hoe breng ik structuur en diepte aan in mijn schilderijen? Wat leeft er in mijn onbewuste?

Het is bevrijdend om met verschillende technieken durven te experimenteren en om een "lelijk" schilderij te mogen maken van jezelf. Ik ben benieuwd waar deze nieuwe weg me heen gaat brengen!

21 november 2017

Afgelopen weekend heb ik twee workshop gegeven: Op zaterdag Ontdek de kunstenaar in jezelf en op zondag de Madonna. Wat hebben we lekker geschilderd. Het was de eerste keer dat ik de workshop Madonna gaf, dus dat vond ik spannend. Gebleken is dat het hard werken is om het in een dag af te krijgen, dus in de toekomst ga ik met een kleiner doek en beeld werken. Het leuke van de workshop ontdek de kunstenaar in jezelf is dat we beginnen met collage. Dat geeft zoveel richting aan het schilderij!

13 november 2017

Gisteren workshop Dromenvanger gegeven in mijn atelier. De tafel was vol: zes deelneemsters. Ik vind het zo grappig dat gedurende de dag deelnemers gaan staan om inkt over hun schilderij te laten lopen, om te drogen of om meer ruimte te hebben voor hun vrije bewegingen.

Soms zetten mensen hun doek op een ezel. Dat kan allemaal

Het was een geweldige dag en de resultaten zijn ook mooi geworden!

4 november 2017

Vandaag was de eerste dag van het landelijke atelierweekend.

Het was een mooie dag. Morgenochtend om 11.00 uur zetten we de deur weer open!

 

30 oktober 2017

Ik ben nog aan het nagenieten vandaag van de workshop Dromenvanger schilderen van dit weekend. Wat was het weer een creatieve en fijne dag!

We hebben heerlijk geschilderd en lekker gelunched.

Wil je ook een keer mee doen? Er is nog plek voor de workshop op 25 november!

Hier wat foto's om een beeld te geven:

 

21 oktober 2017

Deze maand sta ik in de hei&wei!

Gerda Jellema heeft na een interview een prachtig verhaal geschreven over jetpaintingaway.

Ik ben trots en blij.

Hier kun je het hele stuk lezen:

http://www.heienwei.nl/edities/hei&wei498.pdf (pagina 6)

20 oktober 2017

De hele dag in mijn atelier doorgebracht. Hoe heerlijk is dat.

Een begin gemaakt met dit schilderij. Neem er nu even afstand van, morgen kijken hoe verder. Voorlopige titel: de laatste rozen van deze zomer. Mijn vader vertelde dat hij gisteren de laatste roos uit zijn tuin had geplukt. Hij stuurde me een foto van deze roos, die hij bij de foto van mijn moeder had gezet. Hoe lief.

13 oktober 2017

TIjdens de atelierroute heb ik Koekjesbrenger verkocht aan deze lieve mensen. Ze waren er ontzettend blij mee. Op de dag dat ze haar kwamen halen voelde ik me een klein beetje verdrietig. Het schilderij is al twee jaar bij me en ik ga het missen.

Maar niet getreurd, ik heb ondertussen een zusje geschilderd!

Nou wil het geval dat de kopers zich hadden vergist in de maat van het schilderij en hebben het om deze reden weer naar mijn atelier gebracht. Misschien is er iemand anders die er wel plek voor heeft? Ondertussen heb ik twee koekjesbrengers! Ook leuk!

 

De nieuwe workshops voor het najaar van 2017 zijn ingepland! Meer info onder kopje info workshops.

 

De eerste workshop vind plaats op 28 oktober 2017: Dromenvanger schilderen!

Maar er zijn nu ook nieuwe workshops: bijvoorbeeld schilder een Madonna.

Kijk voor meer info op de pagina info workshops en schrijf je gelijk in of via schrijfmariette@yahoo.com

06-38434709

 

 

8 oktober 2017

Het is al weer een week geleden, maar ik kan er geen genoeg van krijgen: terugkijken op het geweldige Atielroute weekend van vorige week! Wat was het een feest! Druk (meer dan 500 mensen), gezellig, en succesvol!

 

3 september 2017

Vandaag heb ik samen met mijn dreamteam de opening van mijn (tijdelijke) atelier voorbereid. Kijk nou toch eens, wat een lieve mensen allemaal. De een doet de catering, de ander de marketing, de aankleding en natuurlijk mijn Paul voor het ophangen van de schilderijen. Ik ben een gezegend mens!

11 augustus 2017

Vandaag hebben Dieuwke en Rishi twee schilderijen gekocht voor hun nieuwe huis. Hun enthousiasme voor mijn schilderijen maakt me dankbaar. Wat bijzonder dat deze twee bij jullie een nieuwe plek mochten vinden! Ik hoop dat jullie er nog lang van kunnen genieten.

5 augustus 2017

Vandaag heb ik een nieuwe pagina aangemaakt op deze website: Posters. Je kunt nu ook afdrukken kopen van mijn schilderijen. Ik merk dat er vaak mensen zijn die het hetzelfde schilderij willen, soms ook schilderijen die niet te koop zijn. Daarom heb ik nu afdrukken van hoogwaardige kwaliteit, afgedrukt op halfglanzend papier. Vandaag heb ik ze ingelijst in een aluminiumlijst en ze zijn heel mooi geworden. Kijk op de pagina Posters als je meer wilt weten!

18 juli 2017

Dit schilderij hangt op mijn werk in de gang. Ik krijg er veel leuke reacties op! Fijn om iets van mijn schilderen te integreren in mijn werk als gedragsdeskundige bij Amerpoort. Het hoort inmiddels zo bij me. 

12 juli 2017

Mijn tweede nieuwtje is dat ik vanaf vandaag beschikking heb over dit geweldige (tijdelijke) atelier. Het bevind zich op een bijzondere plek in Blaricum nl in het voormalig studiocomplex van Bolland en Bolland! 

Het is een prachtige plek, licht en ruim en ik verwacht hier met plezier te kunnen schilderen. Ook tijdens de atelierroute op 30 sept en 1 okt zullen mijn schilderijen hier te zien zijn! Dan kunnen jullie dus een kijkje nemen in mijn atelier!

12 juli 2017

Vandaag is een bijzondere dag. Er zijn twee belangrijke dingen gebeurd. Allereerst ben ik naar de Kamer van Koophandel geweest om mijn bedrijf Jetpaintingaway en Mariette Bruinsma training en advies in te laten schrijven. Wat een mijlpaal! Zie je hoe blij ik ben?

10 juli 2017

Vooruit. Vooruit. Wat een energie!

Ik blijf experimenteren en verschillende stijlen uitproberen. Vervolgens integreer ik dit weer in mijn eigen werk.

 

Hier in de tuin aan het werk aan de dubbele nautilus. Heerlijk weekend!

 

 

1 juni 2017

Ik volg een online class. Paint Mojo van Tracy Vedugo. Een geweldige ervaring. Zij maakt zulke mooie schilderijen, ik wilde altijd al weten hoe ze dat deed. Nu ben ik aan het integreren  wat ik heb geleerd en dat betekent dat ik de komende tijd veel kleine en grotere schilderijen zal maken die voornamelijk met Daeler and Rowney inkt gemaakt zijn. En hertjes, ik wil leren hoe je hertjes schildert!

1 mei 2017

Vandaag is mijn fotoboek binnen gekomen! Wat is hij mooi geworden! De kleuren zijn intens en het papier en de kaft zijn stevig. Ik heb het gemaakt met Saal-digital.nl. De software is overzichtelijk en wijst zich vanzelf. Ook het uploaden van foto's gaat makkelijk. Je kunt zelf ontwerpen of via een voorgesteld ontwerp beginnen. Maar gaandeweg kun je dan ook nog alles aanpassen. Dat vind ik prettig want ik doe het graag op mijn eigen manier, maar het scheelt tijd als je gebruik kunt maken van formats. Ik heb nu voor glans gekozen, wat op zich prachtig is, maar volgende keer zou ik voor mat kiezen. Helaas is dat wel duurder. 

25 maart 2017

Vandaag een workshop mixed media gegeven aan deze twee dames. Wat een heerlijke dag! Het zonnetje scheen en we konden buiten lunchen. We hebben allerlei materialen en technieken gebruikt die ze nog niet eerder hadden geprobeerd. Met heel veel ideeën en enthousiasme en natuurlijk een mooi schilderij gingen ze naar huis. Ik ben benieuwd naar vervolg schilderijen!

19 maart 2017

Na mijn werk even lekker mijn hoofd leeg maken en de laatste details aanbrengen op mijn grote schilderij. Het werd laat!

15 maart 2017

Het gaat nu snel met mijn grote schilderij. Afgelopen weekend veel tijd om te schilderen. Ze is er bijna.

 

12 maart 2017

Ik ben al een tijdje aan het werk op een groot doek (120 x 100 cm). Prachtige kleuren heb ik, veel geel en bauw (zie onder).

Langzaam ontstaat ze. Het is zoeken naar vorm en betekenis. Ik doe het rustig aan, neem de tijd om te overwegen. Ik heb geen plan, laat me leiden door wat ik zie en ervaar. Laat de verf zijn gang gaan. 

2 maart 2017

Zo. Even tijd voor mezelf. Kliederen voor mij alleen. Spelen als doel op zich, geen verwachtingen van het resultaat. Verf laten lopen, vingerafdrukken maken, water spuiten over inkt en vloeibare verf. En natuurlijk oliekrijtjes!

26 februari 2017

Ik krijg al zo'n lenterig gevoel! En dat geel steekt zo mooi af tegen dat blauw! De tweede laag van dit schilderij is er eentje om vrolijk van te worden.

 

25 februari 2017

Vandaag een groot (120 x 100 cm) nieuw doek gekocht.

Lekker met mijn stencils gespeeld. En met vloeibare verf. Gewoon om er in te komen.

 

20 februari 2017

Vandaag is een lastige dag. Als iemand overlijd die altijd in je leven is geweest dan heb je weer een zekerheid minder. Ook al was er de laatste jaren weinig contact. Het schilderij op mijn ezel riep me vandaag. Geef mij kleur. Breng mij tot leven. Voel mij. Dus daar ging ik!

 

19 februari 2017

Heerlijk met posca's patronen getekend op mijn nieuwste schilderij. Nog niet af genoeg om al te laten zien, maar het komt. Ja jullie zien het goed, die was moet ook nog gedaan ;(

12 februari 2017

Ik ben trots op mijn nieuwe webshop waarin je nu gemakkelijk kunt inschrijven voor mijn nieuwe workshops:

25 februari: mandala

11 maart: dromenvanger

En vanaf nu ook voor kinderen elke woensdagmiddag de mogelijkheid om te komen schilderen, van half 3 tot vier. 

En in ontwikkeling: teambuilding

8 februari 2017

Met collega kunstenaar Soraya Hamming-Willemse heb ik veel gemeen. We doen allebei mixed media en art journaling. Soraya maakt prachtige kunstwerken en vandaag heb ik een vervolg workshop collage journaling bij haar gevolgd. Zie hieronder het resultaat! Inspirerend weer om de stappen van een ander kunstenaar te volgen en te ontdekken wat de overeenkomsten en verschillen zijn. En ondertussen even lekker bijkletsen natuurlijk!

8 februari 2017

Vandaag kreeg ik bericht van Ingrid van Art Supplies het Gooi dat de tweede workshop dromenvanger ook vol zit! 

Dat vond ik leuk om te horen!

5 februari 2017

Dit is een detailfoto van mijn boeddha. Het hele schilderij kun je zien op mijn pagina schilderijen. Het was fijn hieraan te werken. Ik kreeg het gevoel van een mozaïek en het was even zoeken naar integratie van voor en achtergrond en van alle losse onderdelen. Volgens mij is het uiteindelijk aardig gelukt. Ik ben er blij mee en ook wel verwonderd dat er met mijn stempeltechniek (vingerafdrukken!) zoiets moois kan ontstaan. Ook vind ik de onderste laag, nog zichtbaar in de boeddha, erg mooi.

 

5 februari 2017

De hand van Fatima is een detail uit het schilderij waar ik nu aan werk. Het staat voor bescherming, steun, geduld en trouw. Ik heb er drie geschilderd, dus voorlopig hopelijk genoeg van dit alles!

 

 

 

1 februari 2017

WINNAAR
Wie heeft gratis deelname gewonnen aan de workshop dromenvanger schilderen op zaterdag 11 maart van 10.00 tot 15.00 uur? FRIEDA VAN DEN HOEVEN, gefeliciteerd!

Wil je ook mee doen? Geef je dan snel op, er zijn nog twee plaatsen beschikbaar. Kijk op mijn pagina samen schilderen. 

 

 

30 januari 2017

Soms val ik van binnen stil en kan ik niet schilderen. Het is een vreemd gevoel van nikserigheid, en het enige dat ik kan doen is wachten tot het overgaat. Meestal gebeurd dat vanzelf, met hulp van mijn liefsten. Dit keer duurde het wel een hele week helaas. Maar zie hier, ik schilder weer! Of hij af is, weet ik nog niet, maar voor nu is het goed. 

 

Woensdag maak ik de winnaar bekend van de workshop dromenvanger schilderen van zaterdag 11 maart!

21 januari 2017

Na een drukke maar leuke week had ik vandaag tijd om zelf te schilderen. Ik had vooral behoefte om mijn hoofd leeg maken. Ik vind het dan fijn om gedachteloos kleur op te brengen, met mijn vingers het liefst. Kleur op kleur. Streep op stip, stip op streep etc. Door dit steeds te herhalen ontstaat er vanzelf een patroon. Het blijken mensen te zijn! Rijen vol met mensen. Geen wonder dat het druk was in mijn hoofd! 

18 januari 2017

Woohoo! We did it! Wat hebben we heerlijk geschilderd vandaag! Ik vind het toch zo bijzonder hoe ieder toch zijn eigen inbreng heeft, hoe ieder zijn schilderij een andere richting in stuurt. Door de kleuren, de vormen die ingebracht worden, de gelaagdheid. Aan mij om te gidsen, van wat er versterkt kan worden tot het maken van onverwachte en nieuwe keuzes en uitproberen van nieuw materiaal. Mooi vond ik dat Jeanine, Marlen en Marieke open stonden voor het avontuur, genoten van het verfen en durfde om het schilderij te laten ontstaan. 

Dat smaakt naar meer: zaterdag 11 maart 2017 is de volgende workshop. 

18 januari 2017

Vandaag is het eindelijk zo ver. Ik geef mijn workshop dromenvanger schilderen voor de eerste keer bij mij thuis. Ik heb er zo'n zin in. Stiekem vind ik het wel een beetje spannend. Vriendinnen sturen in de vroegte al berichtjes om succes te wensen. Dat helpt! Zij hebben al met mij geschilderd en weten hoe het gaat. Het komt altijd goed en ik vertrouw op het proces en dan komt het resultaat vanzelf!

15 januari 2017

Vandaag hebben Leonie en ik verder gewerkt aan onze dromenvangers. Mijn doek was kleiner, dus is hij af gekomen, zie rechts het resultaat. Die van Leonie is bijna af. Hieronder zie je haar met een sjabloon glazen parels aanbrengen. Woensdag is mijn workshop dromenvangers. Ik heb er zin in!

14 januari 2017

Ik heb hele lieve buren. Ze houden van koken en lekker eten. Regelmatig komen ze iets lekkers brengen. Cakjes, toetjes, of appels van de boom. Ze houden ook allebei van schilderen. Dus dat doen we ze af en toe bij mij. Gisteren hadden we de hele dag voor onszelf. Ze wilde een dromenvanger schilderen, dus aan de slag! Merel weet heel goed wat ze wil, en is al halverwege als wij nog moeten beginnen. Maar ja, misschien moeten we dan ook iets minder kletsen tussendoor! Leonie kon haar draai eerst niet vinden, maar met doorzetten kwam het schilderij ineens in een stroomversnelling. De dromenvanger van Merel kwam af, maar Leonie komt hem morgen nog afmaken. Ik heb er al weer zin in. 

8 januari 2016

Aan de kerstvakantie kwam door werk onverwachts snel een eind. Ik was nog maar net aan dit schilderij begonnen. In Haarlem nieuwe stencils gekocht, dus kon ik eens even lekker mixed media-en. In Haarlem zijn we ook in het Dolhuis geweest, waar een indrukwekkende tentoonstelling over waanzin is. Hier kreeg ik het idee voor dit schilderij. Ken je dat gevoel dat je soms twee kanten hebt? Een sterke, krachtige en een jongere kwetsbare kant? Soms voel ik me wel eens twee. Ik kan behoorlijk krachtig, maar ook behoorlijk kwetsbaar zijn. En soms wil de integratie van deze twee niet helemaal lukken. Schilderen helpt me altijd om deze twee kanten bij elkaar te brengen. Het is wat het schilderen me het meeste brengt. In de tentoonstelling kwam trouwens nadrukkelijk naar voren dat veel mensen in de kunst een vorm vinden waarin ze zich heel kunnen voelen. Er was zelfs een levensgrote foto van Vincent van Gogh met een palet in zijn handen. Bijbehorende quote: Alleen als ik aan mijn ezel sta voel ik iets van het leven". Mooi gedaan. Wil je het hele schilderij zien, kijk dan even op mijn schilderijen pagina.

 

31 december 2016

Mijn laatste schilderij van 2016!
Het jaar waarin ik in het Kunstcafe van Blaricum over mijn schilderijen mocht vertellen, van klein naar grote doeken ging, van hout naar canvas, mee deed aan de atelierroute, mijn schilderijen mocht exposeren bij Artihair, waarin ik verschillende online cursussen volgde en ook zelf workshops begon te geven. Het jaar waarin ik voor het eerst visitekaartjes liet drukken en moest herdrukken, en ook deze website bouwde (300 bezoekers in een half jaar!). Met zo veel mensen heb ik samen geschilderd! Ik zeg 2016 was een goed jaar!

30 december 2016

Het voordeel van vakantie is dat je tijd hebt om iets nieuws te proberen. Ik ben vandaag begonnen met zentangle. Leuk hoor. Maar ik krijg er wel kramp in mijn vingers van. Ik ben het niet meer gewend om zo lang achter elkaar te tekenen! Het is een tijdrovende klus, maar leuk om te doen en het maakt mijn hoofd leeg. Deze mandala is onderdeel van een groot schilderij. Morgen meer details!

28 december 2016

Soms moet je gewoon je gevoel volgen en in het diepe springen... 

En dat heb ik net gedaan. Ik heb me ingeschreven voor The Colorfield Performance CH 2018!

The Colorfield Performance is de verzamelnaam voor de grote Land- Art projecten, waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid. Daardoor is het mogelijk grote kunstwerken te creëren, die een krachtige markering in het landschap vormen. 

Alleen kleur gebruiken, geen zwart. Op mijn lijf geschreven toch?

Voor meer informatie zie link:

http://www.dirkhakze.com/projecten/the-colorfield-performance-ch-2018.html

  

19 december 2016

Mooi hoe dit schilderij eindelijk vorm heeft gekregen. Na vier pogingen (ja jullie denken vast dat ik elke keer een ander schilderij maak, maar ik schilder net zo lang op hetzelfde schilderij tot ik tevreden ben) ben ik heel blij met dit schilderij. Ik vind het jammer dat op de foto niet helemaal overkomt hoe kleurig hij is. Maar ja, kom gerust in het echt kijken. Hier onder nog wat details. En oja, nog een titel bedenken. Ik heb echt nog geen idee. Voorlopig heet het daarom Untitled. Mijn jongste zoon vind dat ik mooie paardenbloemen heb geschilderd en mijn man zei halverwege het schilderij: je hebt de zomer geschilderd :).

18 december 2016

Vandaag opnieuw begonnen met het grote schilderij. Lekker cirkels en strepen getrokken, verf laten lopen over het schilderij. Om een begin te maken en als eerste laag die door zal schijnen in het vervolg van het schilderij. Variatie is hierin belangrijk, maar ook ritme. Ik vind dit altijd de leukste fase van het schilderij. 

12 december 2016

Loslaten. 

Soms moet je iets loslaten dat niet helemaal past.

Zodat er nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Elke laag verteld mee aan het verhaal van dit schilderij 

en zal doorschijnen in de volgende lagen.

Nieuwe kleuren en vormen zullen het doek vullen.  

Dag Libellen!

 

 

12 december 2016

En nu is hij af! Sommigen vragen mij of een sjabloon heb gebruikt voor de dromenvanger, maar dat is niet zo. Ik heb het vanuit het midden opgebouwd, met een passer en hulplijnen. Het lijkt moeilijker dan het is, echt. Lang leve de witte posca pen. Ook heb ik voor de kleinere cirkels handgeschept papier gebruikt. en voor de veren oliekrijt en inkt.

 

11 december 2016

Ter voorbereiding van mijn workshop ben ik in de ban van mandala's en dromenvangers geraakt. Wat is dit leuk om te doen! Echt iets voor mij. En dat wit steekt zo mooi af tegen al die kleurige cirkels! Morgen nog even verder, na yoga.

 

 

 

11 december 2016

Vandaag een doek gepakt waar iets op stond dat ik zelf niet mooi vond. Lekkere dikke laag gesso erover heen en dan kan ik weer aan de slag. Ik had vandaag klaarblijk zin in cirkels, want schilder ze al de hele ochtend. Wat vind ik deze fase van het schilderij toch leuk. Al die lagen verf over elkaar en dan kijken hoe kleuren mengen, lopen, druppelen en wel of niet mooi bij elkaar staan. Ik raak er door geïnspireerd en het helpt me om losser te worden en meer te durven. De verf spreekt een eigen taal. Ik hoef er alleen maar open voor te staan. Dat lijkt makkelijk, en soms is het dat ook. Maar soms ook niet. Soms voel ik me leeg en heb ik helemaal geen contact met mezelf. Dan kan ik ook niet in een flow komen om te schilderen. Ik voel me dan kritisch en durf niet te beginnen. Niets is goed genoeg. Het helpt me dan om te spelen met de verf, zoals vandaag. De verf zelf te laten spreken. Gaandeweg krijg ik dan mijn vertrouwen weer terug. Belangrijk hierbij is om niet te veel na te denken, gewoon te beginnen. Een streep vloeibare verf op het doek en nat spuiten. Huppekee!

10 december 2016

Gisteravond op Facebook een workshop dromenvanger schilderen aangekondigd en vanmorgen al meteen aanmeldingen! Daar word ik blij van! Woensdag 18 januari, van 10.00 uur tot 13.00 uur. Kosten: 50 euro, inclusief materiaal. Er zijn nog drie plekken over, meld je dus snel aan!

7 december 2016

De hele dag schilderen vandaag. Heerlijk. De dame hiernaast heb ik even weggezet, na met inkt kleur aangebracht te hebben en nog wat details toegevoegd te hebben. Ik ben redelijk tevreden. Het was al weer een paar maanden geleden dat ik een gezicht had geschilderd. Volgens mij moet ik nog eens een keer naar de ogen kijken.  

6 december 2016

Vandaag lekker een paar uurtjes kunnen schilderen. Ze wordt al wat menselijker. Morgen nog eens kijken. Ik verheug me op nog een paar uurtjes schilderen en dan zullen we zien hoe het verder gaat. Misschien begin ik wel aan een nieuw schilderij, ik heb nog een een groot doek staan..:)

 

4 december 2015

Vandaag lekker alle tijd om mijn nieuwe ezel uit te proberen. Ook wat nieuwe verf gekocht, dus er kan weer geschilderd worden! 

3 december 2016

Ik heb de liefste man van de hele wereld. Omdat ik de laatste tijd mijn schilderijen aan de muur hing en er dan nog wel eens kleur op de muur kwam, heeft hij een ezel voor mij gemaakt. Een hele mooie en grote, waar ik al mijn schilderijen op kan zetten. Geweldig he! 

30 november 2016

Wauw wat ben ik trots! vanaf vandaag tot februari 2017 hangen mijn schilderijen bij Arti Hair in Huizen. Een plek waar ik al jaren kom om mijn haar te knippen. De warmte die de kappers uitstralen in het contact past goed bij de sfeer van mijn schilderijen. Bij het ophangen vanmorgen kreeg ik al meteen leuke reacties van klanten. Natuurlijk zijn de schilderijen ook te koop. 

28 november 2016

Griep.. staat tussen mij en het schilderen in. Gelukkig begin ik me langzaam weer beter te voelen!

 

 

21 november 2016

Vandaag een samen schilderen, mixed media workshop gegeven aan Ingrid Vial van Art supplies het Gooi. Elke keer als ik bij haar in de winkel kom laat ik haar mijn laatste werk zien en vertel ik hoe ik het heb gemaakt. Met een kopje koffie erbij natuurlijk, want ze is super gastvrij. "Ik kom ook een keertje bij je schilderen" zei ze, "dan snap ik het beter". Vandaag heeft ze de hele dag bij en met me geschilderd. Het ging heel lekker en was ook gezellig. Ingrid had het geweldige idee om toe te werken naar een dromenvanger. Hij is heel mooi geworden. Die van haar nog mooier dan de mijne!

 

 

17 november 2016

Als het schilderij aan de muur hangt kan ik er beter bij. Dat ik af en toe de muur mee schilder neem ik voor lief. Voor mijn huisgenoten is het minder leuk dat alles onder de verf zit. De laatste fase van het schilderij is denk ik aangebroken. hoe integreer ik de voor- en achtergrond?

16 november 2016

Hoewel ik helemaal weg was van het patroon van de mais, en ik het moeilijk vond om afscheid te nemen van het Toscaanse landschap, vond ik het gehele schilderij te donker. Ik had zo'n behoefte om licht toe te voegen. Daarom heb ik opnieuw besloten het schilderij een kwart slag te draaien en een nieuwe weg in te slaan. Deze vorm vind ik mooi en doet mij denken aan vrouwelijke kracht, intuïtie en vruchtbaarheid. Ik ben blij dat ik zoveel ruimte voel om te groeien in het schilderen en dat het tot verbinding leidt met zoveel mensen om mij heen. 

 

 

 

15 november 2016

Dit schilderij heeft inderdaad een andere wending genomen vandaag. Van beneden naar boven: ik zag een engel staan in het schilderij, of een Maria, met baby. Met krijt heb ik verduidelijkt wat ik zag en daarna met verf en inkt geaccentueerd. Hoewel het beeld wel mooi was, vond ik de engel te groot en zag ik te weinig aanknopingspunten in de rest van het schilderij. Daarom heb ik over het hele schilderij mais gerold, zie post hieronder. Daarna heb ik het schilderij een kwartslag gedraaid en heb met kwast, paletmes en hout ritmes gemaakt. Ineens moest ik denken aan een Toscaans landschap. Zie je die mooi cipressen staan? 

Ik denk dat ik dit verder uit zou kunnen werken. Zie je rechts in het paars een vrouw staan?

 

 

 

 

15 november 2016

Mais door de verf gerold geeft een prachtig patroon heb ik ontdekt. Vond het zo mooi dat ik het hele schilderij er mee bedekt heb. Ben benieuwd hoe ik vanuit hier weer verder ga. 

14 november 2016

Wauw, een te gekke en intensieve schilderdag achter de rug! Vandaag kwam collega kunstenaar Soraya Hamming-Willems bij me langs om het intuïtieve schilderproces uit te proberen. Terwijl ik haar de stappen uitlegde, heb ik aan mijn eigen schilderij gewerkt. Omdat er te weinig plek aan tafel was heb ik op de grond gewerkt. Nu ben ik stijf! Vanavond en morgen kan ik nog verder werken. Ik denk wel dat ik een andere weg wil inslaan met dit schilderij. 

 

13 november 2016

Vandaag uitgewisseld met collega kunstenaar Marja Ormeling, ook uit Blaricum. Elkaars schilderijen bekeken, manier van werken en materialen besproken. 

Inspirerend! Ik kreeg natuurlijk meteen zin om aan mijn nieuwe grote schilderij te beginnen. Eerste laag zit er op. 

 

8 november 2016

De website is vernieuwd! Vinden jullie hem niet mooi geworden? Ik voel me trots en tevreden. Eigenwijze Saskia heeft me geholpen. Dank je wel lieve vriendin!

Ik heb een pagina toegevoegd waarop jullie kunnen lezen over intuitief schilderen en ook eentje waar je kunt opzoeken waar mijn schilderijen te zien zijn. Ik hoor graag wat jullie er van vinden, en of jullie nog verbeteringen zien. 

 

 

 

 

6 november 2016

Vandaag heb ik het grootste gedeelte van de dag nagedacht over de betekenis van dit schilderij. Wat zie ik er in? Wat wilde zich uitdrukken? Ik heb klassieke muziek opgezet en ben voor het schilderij gaan zitten. Wat er in me op kwam was dat de man onderweg is. Voor een avondwandeling, of naar een verandering. Ook heeft hij deze grote maan voor zich, die zijn eigen innerlijk zou kunnen weerspiegelen, of een toegang zou kunnen zijn naar een andere wereld, een nieuw perspectief. Het gaat dus over reizen, over in verandering zijn, een verandering die zich al heeft aangediend. Hij staat er bij en kijkt er naar. Twijfelt. Zal hij mee gaan en vertrouwen? 

Misschien zie jij er wel iets heel anders in!

 

Mislukt.

De rest van de dag heb ik gewerkt aan de voorbereidingen voor een nieuw schilderij. Ik was laatst op mijn werk en daar wilde ze een groot schilderij van Ikea in een ijzeren lijst weggooien. Geef maar aan mij zei ik, ik schilder er wel over heen. Twee lagen primer aan de voorkant en achterkant aangebracht. Steeds gewacht tot het droog was. Na het eten wilde ik er aan beginnen. De eerste laag verf aangebracht. Ik zag al meteen dat het niet goed ging, maar wilde toch doorzetten. Helaas: zodra ik er met mijn potlood over heen ging liet de hele laag primer en verf los. AAAARGH! Zonde hoor. Toch in de prullenbak ermee. 

 

 

5 november 2016

Weer een volgende stap in het schilderij met de man en de maan. Ik wilde het spannender maken. Het sprak nog niet echt tot me. Bijna had ik er helemaal over heen geschilderd. Gelukkig bedacht ik me dat ik zou kunnen beginnen met de maan een intensere kleur te geven. Daarna kwam ik vanzelf weer op andere ideeën. Meer contrast, meer rood en geel in de rest van het schilderij. Tegelijkertijd het blauw evenwichtiger over het schilderij verspreiden, dus ook over de man. Ik ga het nu een nachtje laten staan en morgen bekijken of er nog meer toegevoegd kan worden of dat het goed is zo. I will let you know.

 

 

4 november 2016

Na drie dagen werken en een dag in de studio van een collega doorgebracht te hebben, kon ik vanavond verder werken aan mijn schilderij. Voor jullie heb ik wat details op de foto gezet. Grotere foto's volgen binnenkort. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 november 2016

Terwijl de verf droogt, even een berichtje over dit nieuwe schilderij. Dit is het tweede grote schilderij (1 bij 1 m). Ook hier heb ik de intuïtieve methode toegepast. Onverwacht ontstond er iemand, voor mijn gevoel een man in het midden van het schilderij. Ik probeer uit te vinden wie hij is, en wat hij me wil vertellen. Ik denk dat het avond of nacht is en hij kijkt opzij, ik weet alleen nog niet waar naar. We shall see...

 

 

 

30 oktober 2016

Ik ben verliefd geworden op mijn eigen schilderij! In het echt zijn de kleuren nog veeel mooier dan hier op de foto. Wat een geweldig proces is dit. Ik weet nog niet of hij af is, maar vandaag ga ik er verder van genieten. Het straalt zoveel energie uit! Ik zal kijken of ik nog een betere foto kan maken, zodat jullie het ook kunnen zien!

 

29 oktober 2016

Vandaag was er weinig tijd om te schilderen, maar genoeg om een nieuwe fase te beginnen in een van de grote schilderijen. Door vormen die me aanspreken te accentueren en door mijn favoriete kleuren toe te voegen voelt het alsof het al meer van mezelf wordt. Tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker om te weten wat de volgende stap is. Hoe meer ik heb wat ik mooi vind, hoe moeilijker ik het vind om het weer los te laten voor iets anders. Ik blijf er maar op vertrouwen dat het schilderij zich gaande weg ontvouwt. Naar mijn idee zijn er nog veel lagen te gaan. 

26 oktober 2016

Ik houd van intuïtief schilderen. Dat betekent letterlijk vertrouwen op je intuïtie. Zonder plan aan het schilderij beginnen en op zoek gaan naar het schilderij dat zich gaandeweg ontvouwt. Het vraagt goed naar jezelf luisteren. Waar wordt je blij van? In welke kleur heb je zin? Welke bewegingen wil je maken? Ik heb online bij mixed media artiesten lessen gevolgd, die intuïtief te werk gaan. Ik ben begonnen bij Julliette Crane. Daarna heb ik me verdiept in het werk van Tracy Verdugo. Op dit moment ben ik geïnteresseerd in het werk van FLora Bowley. Ik heb haar boek gekocht en probeer nu haar stijl uit. Mijn zoon van 17 reageert er enthousiast op. 

Je begint met het maken van allerlei verschillende "marks" op het doek. Strepen, stippen, cirkels, met je handen, kwast of paletmes.

Daarna breng je steeds meer kleur en vorm aan. Je kijkt naar wat er ontstaat en werkt daar verder mee. Soms gooi je ineens het roer om. Door bijvoorbeeld een hele andere kleur te gebruiken of door stukken weer wit te maken. Hoe het verder gaat? Dat weet ik dus niet.. ik zal het zien!

23 oktober 2016

Dit weekend heb ik voor het eerst twee schilderijen in epoxy hars gegoten. Wat een geweldige ervaring! 

Je bestelt de epoxy online en deze wordt in twee flessen bij je thuis geleverd. De hars zelf, en een hardener. Je moet ze in de juiste samenstelling mengen en dan roeren en roeren. Vervolgens giet je het over je schilderij. Met een brander ga je over het schilderij, waardoor de luchtbellen er uit gaan. Afdekken en 24 uur wachten. Het resultaat is een verbluffend glanzende laag. Het lijkt net over er water op ligt.

 Nu moet ik wel zeggen dat het ene schilderij beter gelukt is dan het andere. Bij het grote schilderij heeft de epoxy zich op sommige plekken aan de rand wat teruggetrokken en is het schilderij gelig uitgeslagen. Wat ook wel weer een onverwacht mooi effect heeft. Ws heeft de verf of de inkt die ik heb aangebracht gereageerd met de epoxy. Interessant is dat bij het kleine schilderij dit helemaal niet gebeurd is!

Hiernaast foto's van het proces en hieronder van het resultaat!