Home » Info workshops

Mijn atelier is groot en daarmee is het mogelijk om op anderhalve meter afstand van elkaar te werken. Om deze reden kunnen er maximaal acht deelnemers tegelijkertijd in mijn atelier zijn. Er worden voor, tijdens en na de workshops extra hygiëne maatregelen genomen. Bij klachten verwacht ik dat je thuis blijft. Workshops gaan door bij minimaal drie deelnemers. Aanbetaling is gewenst.

Dit is echt een workshop om je aan over te geven. Laat je zelf naar buiten komen. Gebruik je kracht en je fantasie om het schilderij vorm te geven. In de laatste fase krijgt het schilderij betekenis. We gebruiken hiervoor oa teksten die we in de olieverf krassen.

Voor wie wil experimenteren en vrij wil spelen, voor wie durft te kijken wat er in zichzelf leeft en gezien wil worden. 

We schilderen op papier dat geschikt is voor olieverf.

Eerst ervaren we wat intuïtief schilderen is.

Daarna maken we kennis met de verschillende materialen en medium's.

En daarna gaan we aan de slag! 

Deze workshop wordt gegeven op 
- Zaterdag 7 november 2020, van 13.00 tot 16.30 uur

De workshop kost 65 euro, dit is inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

De laatste tijd ben ik aan het experimenteren met coldwax medium en olieverf. Ik ben er heel enthousiast over. Wil jij het ook eens proberen?

Cold wax toegevoegd aan olieverf geeft je de mogelijkheid om transparanter en laag over laag te werken. Zo krijgt je schilderij meer diepte.

In deze workshop ga je kennismaken met coldwax. Door verschillende oefeningen te doen maak je kennis met diverse technieken. We werken op papier dat geschikt is voor olieverf.

Deze workshop wordt gegeven in mijn atelier op de Crailoseweg 116, Huizen

- Zaterdag 24 oktober 2020, van 13.00 tot 16.00 uur

De workshop is inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

Dromenvanger

€ 65,00

Dromenvanger

€ 65,00

- Zaterdag 3 oktober 2020, van 13.00 tot 17.00 uur

- Zaterdag 14 november 2020, van 13.00 tot 17.00 uur

Maak kennis met het werken met gemengde technieken (mixed media). In deze workshop leer je kleurrijke lagen op te bouwen. Spelen met verf, modelingpasta en sjablonen, inkt, gelmedium, glitters en posca stiften. We werken aan een achtergrond, waarna we deze gebruiken om de Dromenvanger te laten ontstaan. Een intuïtief en speels proces waarin je uitgedaagd wordt om je intuïtie te gebruiken, je eigen stem te laten horen in kleur en symbool gebruik. Hoe ziet jouw Dromenvanger er uit?

Kosten: 65 euro, inclusief doek (50 x 50 cm, katoen), materialen, gebruik van gereedschappen, lunch, koffie, thee, zoetigheden.

Deze workshop vindt plaats in de Kunststudio, locatie Trappenberg. Crailoseweg 116, Huizen.  

In deze superleuke workshop ga je werken met verschillende soorten alcohol inkt op speciaal 'Yupo papier'. Mariette neemt je graag mee in de kleurrijke wereld van de alcohol inkt en vertelt je precies hoe het werkt: je druppelt, schildert en laat de heldere inkt over het papier lopen. De inkt gaat zijn eigen weg en verrast je steeds weer met een prachtig resultaat! Je maakt drie kunstwerken met diverse methodes.

Deze workshop wordt gegeven op 

- Zaterdag 10 oktober 2020, van 13.00 tot 15.30 uur

- Zaterdag 21 november 2020, van 13.00 tot 15.30 uur

Voor deze workshop is geen schilder ervaring nodig. Iedereen kan dit, het is een bijzondere techniek die geweldige resultaten geeft in prachtige heldere kleuren. Na deze workshop kun je thuis gemakkelijk verder aan de slag. Doe je mee?

-Kosten: deelname € 50,00 inclusief alle kleuren alcohol inkt, 'Yuppo papier' en passe-partout voor je mooiste werk), koffie/thee, zoete versnaperingen.
-Locatie: De Kunststudio, Crailoseweg 116, Huizen.
-Opgeven: telefonisch/whatsapp via 06-38434709 of mail naar schrijfmariette@yahoo.com

Voor kinderen is je kunnen uiten op een creatieve manier belangrijk voor hun ontwikkeling. In het Kinder Atelier schilderen we er op los. In een veilige en gezellige omgeving kunnen kinderen ontdekkingen doen over zichzelf en de wereld om hen heen. 
 
Elke woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur!
Wil je mee doen? Mail of app me! schrijfmariette@yahoo.com/06 38434709
 
Het kost 55 euro voor 5 lessen, een strippenkaart is 7 weken geldig. Je kunt ook een strippenkaart kopen voor 10 lessen, deze kost 110 euro en is 15 weken gelden. Losse lessen kosten 12,50 euro.