Home » Materiaal

Ik krijg veel vragen over de materialen waar we werken tijdens de workshop Dromenvanger. Omdat we met gemengde technieken werk zijn dit veel verschillende materialen, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Ook willen mensen vaak in de workshop weten welke materialen ik gebruik, zodat ze deze kunnen aanschaffen. Zelf koop ik de meeste van mijn materialen bij Art Supplies het Gooi, de rest koop ik online.

 

Verf

Ik werk met verschillende soorten verf. Voor de basis en ondergrond gebruik ik meestal  Galeria van Winston en Newton of  Amsterdam, de expertlijn.

Ik houd van veel pigment en heldere kleuren. Hoe verder ik in het schilderij kom, hoe vloeibaarder en transparanter ik werk.

Hiervoor gebruik ik de Fluid en High flow verfen van Golden. Deze verf is dunner dan de Galeria en Amsterdam en de pigmenten zijn transparanter. Dit helpt om de onderlagen er door heen te laten schijnen. De kleuren zijn heel helder. De highflow verf kun je ook gieten of laten lopen. Het gedraagt zich als een inkt.

 

Inkt

Ik werk graag met inkt. Ik heb verschillende soorten. Mijn favorieten zijn Daeler and Rowney en Liquitex. Amsterdam heeft tegenwoordig ook mooie inkten. Dit zijn allemaal inkten op acrylbasis. Ik gebruik ook inkt op alcoholbasis: dit zijn de Ranger  inkten van Tim Holtz.

Sjablonen en pasta

Ik koop mijn sjablonen online, of overal waar ik kom. Om soms lekker te kunnen neuzen ga ik naar een creabeurs, waar deze sjablonen vaak goed te vinden zijn. De pasta die we gebruiken is structuurpasta van Amsterdam. Meestal heb ik medium.

 

Lijmen en sealen

Voor het lijmen van papier/collage en glitters gebruik ik gelmedium van Amsterdam of Golden. Het zit in een potje, en droogt helder op. Je kunt het ook door de verf mengen voor extra glans of dikte. Soms seal ik een schilderij door een laag gelmedium aan te brengen.