Home » Over Mariette

Ik heb altijd al behoefte gevoeld om creatief bezig te zijn. Toneel, schrijven, vilten en keramiek zijn in wisselende periodes in mijn leven geweest.

 

In 2015 ben ik begonnen met schilderen, nadat mijn moeder was overleden. Ik wilde mijn gevoelens uiten, maar vooral wilde ik mezelf troosten. Ik ontdekte dat cirkels, spiralen, veren en bladeren me een prettig, rustig en omhullend gevoel geven. Dus dat was wat ik schilderde. Inmiddels is schilderen belangrijk voor me geworden. Het is een plek waar ik kan spelen, onderzoeken, en uitproberen. Laag over laag krijgt het schilderij meer diepgang. 

Samen met Merel Feenstra schilder ik in de Kunststudio, locatie Trappenberg, Crailoseweg 116, Huizen

Ik heb de afgelopen jaren verschillende online cursussen gevolgd. Dit is terug te zien in mijn werk. Sommige schilderijen zijn een studie of zijn geïnspireerd op technieken die ik online heb geleerd. Door verschillende technieken uit te proberen zoek ik mijn eigen stijl.

 

Ik heb de volgde online cursussen gevolgd:

- Serendipity 1 en 2 van Julliette Crane 2015, 2016

- Business voor creatives van Juliette Crane 2016

- Essence van Hali Karla Arts 2016

- Ever After 2016 van Willowing Arts 2016

- Pattern, color and Texture van Tracy Verdugo 2017

- Paint Mojo van Tracy Verdugo 2017

- Studio journey van Nancy Hillis 2017

 

Sinds januari 2018 volg ik lessen bij de Gooise Academie. Mijn docent is John Konijn.

 

Sinds oktober 2018 ben ik in psychoanalyse. Het terugkerende en verdiepende karakter geeft me veel inspiratie om te schilderen. Beelden, maar soms ook alleen gevoelens die geuit of onderzocht willen worden.

 

Ik ben getrouwd met Paul en woon samen met hem en onze twee zonen in het prachtige Blaricum.