Home » Over Mariette

Ik heb altijd al behoefte gevoeld om creatief bezig te zijn. Toneel, schrijven, vilten en keramiek zijn in wisselende periodes in mijn leven geweest.

 

In 2015 ben ik begonnen met schilderen, nadat mijn moeder was overleden. Ik wilde mijn gevoelens uiten, maar vooral wilde ik mezelf troosten. Ik ontdekte dat cirkels, spiralen, veren en bladeren me een prettig, rustig en omhullend gevoel geven. Dus dat was wat ik schilderde. Inmiddels is schilderen belangrijk voor me geworden. Het is een plek waar ik kan spelen, onderzoeken, en uitproberen. Laag over laag krijgt het schilderij meer diepgang. 

 

Ik doe aan journal art, schilder op hout en canvas, gebruik gemengde technieken (mixed media) en schilder inmiddels dagelijks, gewoon midden in de huiskamer.  Het is rommelig, maar geeft me de kans om makkelijk toegang te hebben tot zowel het schilderen als mijn gezinsleven. 

Update: Helaas heb ik vanwege verbouwing mijn atelier aan de Huizerweg in Blaricum moeten verlaten. Mocht u een plekje voor mij weten..? IK ZOEK EEN NIEUW ATELIER!

Ik heb de afgelopen twee jaar verschillende online cursussen gevolgd. Dit is terug te zien in mijn werk. Sommige schilderijen zijn een studie of zijn geïnspireerd op technieken die ik online heb geleerd. Door verschillende technieken uit te proberen zoek ik mijn eigen stijl.

Ik heb de volgde online cursussen gevolgd:

- Serendipity 1 en 2 van Julliette Crane 2015, 2016

- Business voor creatives van Juliette Crane 2016

- Essence van Hali Karla Arts 2016

- Ever After 2016 van Willowing Arts 2016

- Pattern, color and Texture van Tracy Verdugo 2017

- Paint Mojo van Tracy Verdugo 2017

- Studio journey van Nancy Hillis 2017

 

Sinds januari 2018 volg ik lessen bij de Gooise Academie. Mijn docent is John Konijn.

 

Ik ben getrouwd met Paul en woon samen met hem en onze twee zonen in het prachtige Blaricum.